All for Joomla All for Webmasters

Sijoitus

Nyt sinulla on mahdollisuus palkita itsesi, läheisesi tai jopa työnantajana työntekijäsi upealla yksilöllillisellä ja ainukertaisella arvoteoksella, jota ei kenelläkkään toisella ole. Arvoteos on numeroitu kirja, jolla on erityinen yksilöllinen keräilyarvo, koska sitä painetaan ainoastaan rajattu pieni painos ja näin ollen sitä ei koskaan tehdä lisää. Näillä numeroidulla teoksilla on erityinen keräilyarvo ja tietysti täysin suomalaisena laadukkaana tietoteoksena myös arvoisensa lukuarvo. Onhan nämä tunnettujen suomalaisten arvoteoskustantajien WSOY:n ja Tammen laadukkaita tietoteoksia, joissa on lisäksi mukana upea kuvitus. Näiden tarjonta on ollut perinteisesti pääsääntoisesti puhelin- ja messumyyntiin rajoittuvaa. Näiden hankinta on ollut vuosia ja vuosikymmeniä pienen arvoteosten keräilijäpiirin ja perinteisten WSOY:n ja Tammen kanta-asiakkaiden etuoikeus. Nyt sinulla on mahdollisuus tehdä tilauksesi tästä.

 

Mainosartikkeli TID-lehdessä TID 6, julkaistu 18.2.2017

http://www.tid.fi/nakoislehti/

mainosartikkeli TID

Tuulessa roihuaa maa

Tuulessa roihuaa maa pienempiTiedätkö, miltä myrskytuuli kuulostaa telttakankaan paukahdellessa rajusti pimeällä tundralla? Tunnetko, kuinka pyöreät kivet kohisevan joen pohjalla silittävät jalkapohjiasi, kun kahlaat poikki raikkaan virran? Maistatko, miten makealle kataja tuoksuu ilta-auringon langetessa jokitievalle suuren jängän tuolla puolen? Kuuletko kohinan korvissasi, kun adrenaliini syöksyy läpi vartalosi katsoessasi ahman laukkaa kaamoksessa? Tunnetko ihosi kihelmöivän?”

 

Tuulessa roihuaa maa on osin proosan otteella kirjoitettu tietokirja Saamenmaasta. Se on tarina Lapin ja Jäämeren huikeasta luonnosta ja ihmisestä suuren lohijoen rannalla karun tunturiylängön sylissä. Lukija seuraa kirjoittajia heidän matkoillaan tundralla, lohijoilla, Jäämerellä ja taigametsissä vuoden kaikkina aikoina – kaamoksen pimeydessä loistaville hangille ja yöttömän yön kiihkeään valoon. Tarinassa seurataan muun muassa naalin ja tunturipöllön elämää sekä kalastajasaamelaista kulttuuria Tenolla, mutta kirja tarjoaa yksittäisiä tarinoita paljon syvemmän katsauksen ihmisen ja luonnon rinnaneloon Euroopan viimeisissä erämaissa.

Kirja on ainutlaatuinen syväluotaus pohjoisen kansan kulttuuriin ja elämään. Kirjan keskeisiä teemoja ovat arktinen ekosysteemi, ilmastonmuutos, ympäristön pirstaloituminen sekä alkuperäiskansan olot kolonialististen otteiden puristuksessa. Teos pureutuu sekä uusimpaan tutkimukseen ekologiasta ja ilmastotieteistä että saamelaisten perinnetietoon alueen luonnosta ja alkuperäiskansan kulttuurista. Kirjassa käydään myös kriittistä keskustelua mielikuvien välillä alkuperäiskansan ikiaikaisista tavoista ja nykytodellisuudesta. Kirja on monipuolisesti ja runsaasti kuvitettu. Tekijät ovat itse kuvanneet kirjan kaikki 270 valokuvaa, ja he ovat eläneet sen luonnon ja kulttuurin keskellä, josta kirjoittavat. Kirjan upeat kuvat tarjoavat eturivin paikat matkalla pohjoiseen luontoon, saamelaiskulttuuriin ja revontulten valaisemaan Saamenmaahan. Kirjan valokuvat ovat ylistys maailmalle, joka hyväilee yöttömän yön aurinkona kasvojamme. Tuulessa roihuaa maa on kattavin tietokirja ja valokuvateos, joka pohjoisesta luonnostamme ja sen alkuperäiskulttuurista on julkaistu. Se on tarina Saamenmaan luonnon ja saamelaiskulttuurin historiasta, niiden nykytilasta ja siitä, miten ilmastonmuutos ja elinympäristön pirstaloituminen tulevat vaikuttamaan koko pohjoisen ekosysteemiin ja ihmiseen tulevaisuudessa.

Teosta on painettu Suomen itsenäisyyden juhlavuoden mukaan vain 1917 numeroitua kappaletta. 

Kysy saatavuutta tästä

Please prove you are human!