All for Joomla All for Webmasters

Sijoitus

Nyt sinulla on mahdollisuus palkita itsesi, läheisesi tai jopa työnantajana työntekijäsi upealla yksilöllillisellä ja ainukertaisella arvoteoksella, jota ei kenelläkkään toisella ole. Arvoteos on numeroitu kirja, jolla on erityinen yksilöllinen keräilyarvo, koska sitä painetaan ainoastaan rajattu pieni painos ja näin ollen sitä ei koskaan tehdä lisää. Näillä numeroidulla teoksilla on erityinen keräilyarvo ja tietysti täysin suomalaisena laadukkaana tietoteoksena myös arvoisensa lukuarvo. Onhan nämä tunnettujen suomalaisten arvoteoskustantajien WSOY:n ja Tammen laadukkaita tietoteoksia, joissa on lisäksi mukana upea kuvitus. Näiden tarjonta on ollut perinteisesti pääsääntoisesti puhelin- ja messumyyntiin rajoittuvaa. Näiden hankinta on ollut vuosia ja vuosikymmeniä pienen arvoteosten keräilijäpiirin ja perinteisten WSOY:n ja Tammen kanta-asiakkaiden etuoikeus. Nyt sinulla on mahdollisuus tehdä tilauksesi tästä.

 

Mainosartikkeli TID-lehdessä TID 6, julkaistu 18.2.2017

http://www.tid.fi/nakoislehti/

mainosartikkeli TID

Kivikirkot - LOPPUUNMYYTY!

Kivikirkot kansi lopullinen

TUOTE ON LOPPUUNMYYTY!

KIVIKIRKOT - MATKA KESKIAJAN KATOLISEEN SUOMEEN. Suomalaisissa keskiajan kivikirkoissa on jotain lumoavaa. Johtuuko se niiden jylhästä, kivisestä olemuksesta? Vai siitä, että ne ovat niin vanhoja, yli puolen vuosituhannen takaisia? Vai kirkon sisällä aistittavasta tunnelmasta? Kansallisten aarteidemme, keskiaikaisten kivikirkkojen lumovoima juontuu kaikesta tästä. Vaikka kivikirkot ovat tähänastisen olemassaolonsa aikana kokeneet muutoksia – vähintään ne ovat saaneet saarnatuolin ja penkit, joita niissä ei keskiaikana ollut – ovat niiden turvallisen jykevät seinämuurit ennallaan. Ne johdattavat ajatukset kymmenien sukupolvien takaisiin esivanhempiimme, jotka osallistuivat kirkkojen rakennustyöhön. Millaisista lähtökohdista näiden jylhän komeiden kirkkojen rakentaminen kumpusi? Millaista oli keskiajan ihmisten hengellinen elämä, mitä he tunsivat käydessään kotikirkkonsa tuolloin hämärässä tunnelmassa?

 

Kivikirkot – Matka keskiajan katoliseen Suomeen tutustuttaa meidät maamme kivikirkkoihin. Liikkeelle lähdetään vanhimmista pitäjänkirkoista Ahvenanmaalla, mistä reitti vie Turun tuomiokirkkoon ja sieltä edelleen Varsinais-Suomeen, ensin länsirannikon tuntumaan ja sitten Turun eteläpuolelta itään päin. Uudenmaan rannikkoa jatketaan Viipuriin asti. Sieltä siirrytään Hämeeseen ja edetään idästä länteen Satakuntaan. Lopuksi edetään Pohjanlahden rannikkoa Kemijoen suulle, missä pystytettiin viimeisimpiä keskiajalla alkuun saatettuja kivikirkkoja.

Valokuvaaja Kimmo Taskisen vain tätä teosta varten kuvatuissa upeissa valokuvissa kirkot esiintyvät kaikkina vuodenaikoina ja näyttäytyvät osana maisemaa, johon ne tänään kuuluvat. Tutustumme myös lukuisiin kauniisiin ja kiinnostaviin yksityiskohtiin niin kirkkojen sisällä kuin ulkonakin. Tekstissä pääpaino on keskiajassa, mutta kirkkojen myöhemmätkin vaiheet tulevat valaistuksi. Ääneen pääsevät kirjoittajan lisäksi monet eri aikoina eri kirkoissa käyneet tai niissä virkaansa hoitaneet, jotka kertovat omia havaintojaan ja tunnelmiaan kirkoista.

Kullakin kirkolla on erikoispiirteensä, joita paikalliset olot ja mahdollisuudet sekä eri rakennusmestarit ovat niille antaneet. Jokaisella on ollut omat vaiheensa ja kohtalonsa vuosisatojen historian virtojen pyörteissä. Vaikka yhteisiä piirteitä onkin paljon, on jokainen kirkko erityinen. Ne ovat kaikki yksilöitä.

Teosta on painettu vain 1000 numeroitua kappaletta Porvoossa 2019.

Kysy saatavuutta tästä

Please prove you are human!