All for Joomla All for Webmasters

Sijoitus

Nyt sinulla on mahdollisuus palkita itsesi, läheisesi tai jopa työnantajana työntekijäsi upealla yksilöllillisellä ja ainukertaisella arvoteoksella, jota ei kenelläkkään toisella ole. Arvoteos on numeroitu kirja, jolla on erityinen yksilöllinen keräilyarvo, koska sitä painetaan ainoastaan rajattu pieni painos ja näin ollen sitä ei koskaan tehdä lisää. Näillä numeroidulla teoksilla on erityinen keräilyarvo ja tietysti täysin suomalaisena laadukkaana tietoteoksena myös arvoisensa lukuarvo. Onhan nämä tunnettujen suomalaisten arvoteoskustantajien WSOY:n ja Tammen laadukkaita tietoteoksia, joissa on lisäksi mukana upea kuvitus. Näiden tarjonta on ollut perinteisesti pääsääntoisesti puhelin- ja messumyyntiin rajoittuvaa. Näiden hankinta on ollut vuosia ja vuosikymmeniä pienen arvoteosten keräilijäpiirin ja perinteisten WSOY:n ja Tammen kanta-asiakkaiden etuoikeus. Nyt sinulla on mahdollisuus tehdä tilauksesi tästä.

 

Mainosartikkeli TID-lehdessä TID 6, julkaistu 18.2.2017

http://www.tid.fi/nakoislehti/

mainosartikkeli TID

Kauneimmat kukat

KukkakirjaKAUNEIMMAT KUKAT - Valistusajan tieteellisen vallankumouksen kuohunnassa kasvien kerääminen ja tallentaminen näyttelivät merkittävää osaa maailmankuvan laajenemisessa. Pierre-Joseph Redoutén kasvitaulut herättävät henkiin tuon ajan lumovoiman ja punovat katkeamattoman siteen meidän aikaamme. Upeat yksityiskohtaiset maalaukset ylistävät luonnon moninaisuutta ja kauneutta. Kirja tarjoaa myös ajantasaista tietoa kasvinimistä varsinkin liljakasvien ja ruusujen ystäville. Osa nimistä on vakiinnutettu ensi kertaa tässä kirjassa.

 

Pariisista tuli 1600–1700-luvulla Euroopan kasvitieteellisen tutkimuksen tärkein keskus. Kaupunkiin perustettiin maineikas lääke- ja kasvitieteellinen puutarha, jota varsinkin Aurinkokuningas Ludvig XIV tuki hankkimalla sinne kasveja kaikkialta maailmasta. Kokoelmaa tallennettiin maalauksiin. Niiden mestariksi nousi Pierre-Joseph Redouté (1759–1840), jota on herkän, silmiä hivelevän maalaustyylinsä ansiosta kutsuttu ”kukkien Rafaeliksi”.

 

Redouté erikoistui maalaamaan eläviä kasveja, mikä antoi hänen akvarelleilleen tuoreuden ja raikkauden tunnun. Maalausten pehmeät ääriviivat, hienovarainen koristeellisuus ja kasvien elegantti sijoittelu ihastuttavat yhä. Redouté jätti jälkeensä yli 2 000 pikkutarkasti ja luonnonmukaisesti toteutettua kasvimaalausta. Hänen suuri suosionsa näkyy myös jälkimaailmalle: laajalle levinneistä akvarelleista ja grafiittipiirroksista maksetaan taidemarkkinoilla huikeita summia. Erilaisiin sisustus- ja käyttöesineisiin painettuna Redoutén taide on levinnyt paljon laajemmalle kuin kukaan olisi osannut ennustaa.

 

Tämä teos sisältää valikoiman Pierre-Joseph Redotén -teoksessa julkaistuja kuvia sekä teosten ja kuvat kokonaisuudessaan. Kuvateksteissä mainitaan ensin kasvin tieteellinen nimi ja sen jälkeen yleisesti käytössä olevat nimet suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi siltä osin kuin ne on pystytty määrittämään. Suomen- ja ruotsinkielisen nimistön on tarkistanut yli-intendentti Henry Väre. Suomenkielinen kasvinimistö noudattaa Suomen Biologian Seura Vanamon suosituksia ja ruotsinkielinen Svensk Kulturväxtdatabasin suosituksia.

 

Teosta on painettu vain 1500 yksilöllisesti numeroitua kappaletta. 

Kysy saatavuutta tästä

Please prove you are human!