All for Joomla All for Webmasters

Sijoitus

Nyt sinulla on mahdollisuus palkita itsesi, läheisesi tai jopa työnantajana työntekijäsi upealla yksilöllillisellä ja ainukertaisella arvoteoksella, jota ei kenelläkkään toisella ole. Arvoteos on numeroitu kirja, jolla on erityinen yksilöllinen keräilyarvo, koska sitä painetaan ainoastaan rajattu pieni painos ja näin ollen sitä ei koskaan tehdä lisää. Näillä numeroidulla teoksilla on erityinen keräilyarvo ja tietysti täysin suomalaisena laadukkaana tietoteoksena myös arvoisensa lukuarvo. Onhan nämä tunnettujen suomalaisten arvoteoskustantajien WSOY:n ja Tammen laadukkaita tietoteoksia, joissa on lisäksi mukana upea kuvitus. Näiden tarjonta on ollut perinteisesti pääsääntoisesti puhelin- ja messumyyntiin rajoittuvaa. Näiden hankinta on ollut vuosia ja vuosikymmeniä pienen arvoteosten keräilijäpiirin ja perinteisten WSOY:n ja Tammen kanta-asiakkaiden etuoikeus. Nyt sinulla on mahdollisuus tehdä tilauksesi tästä.

 

Mainosartikkeli TID-lehdessä TID 6, julkaistu 18.2.2017

http://www.tid.fi/nakoislehti/

mainosartikkeli TID

Suomalaisuutta veistämässä

veistely kansiSUOMALAISUUTTA VEISTÄMÄSSÄ - Eemil Halonen, nuoren kansan kuvaseppä

Suomi ei saavuttanut itsenäisyyttään väkirikkaan kansan, vahvan armeijan tai suurten luonnonrikkauksien ansiosta. Pohjan valtiolliselle itsenäisyydelle loivat oma kieli ja kulttuuri: kansanrunous, kirjallisuus, kansanopetus, musiikki, käsityöt ja kuvataiteet. Vuonna 1917 itsenäiseksi julistautuneen valtion peruskivi oli sivistyksellinen. Suomalaisuutta veistämässä kertoo siitä, miten Eemil Halosen elämä ja työ synnytti suomalaista kulttuuria. Hän oli sen jykeväkätinen rakentaja ja yksi niistä, jotka toivat Suomen nimen kansainvälisiin yhteyksiin.

Kuvanveistäjä Eemil Halonen (1875–1950) syntyi savolaiseen monilahjakkaaseen taiteilijasukuun. Työteliään ja käsistään kätevän Halosen taidot noteerattiin jo varhain, ja hänestä sukeutui suomalaisen taide-elämän vaikuttaja. Suomalaisuutta veistämässä kertoo 1900-luvun suomalaisen taiteen tilasta ja kansainvälistymisestä sekä kuvaa taiteemme kehitystä itsenäisyytemme ensimmäisinä vuosikymmeninä. Eemil Halonen oli tarkkasilmäinen kansankuvaaja, ja hänen työnsä levisivät ympäri Suomea. Kuuluisimpia töitä ovat mm. Suomitalon julkisivun veistokset Helsingissä, Minna Canthin patsas Kuopiossa, Lallukan talon veistokset Viipurissa, Haukipojat Helsingin Seurahuoneella, Kalevalan innoittamat Impi ja Pohjolan emäntä sekä lukuisat merkkimiesten muotokuvat ja hautamuistomerkit.

Lapinlahtelainen kirjailija, FM Minna Kettunen (s. 1968) on julkaissut elämäkertoja, tietokirjoja, näytelmiä, lauluja sekä kolumneja useissa sanoma- ja aikakauslehdissä. Hänen esikoisteoksensa Halosen taiteilijasuku (Tammi 2001) oli Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaana. Minna Kettunen vaalii kulttuuriperintöä myös toimimalla perheyrittäjänä Juhani Ahon syntymäkodissa Väärnin Pappilassa, jonka peruskorjaushankkeen hän johti onnistuneeseen lopputulokseen.

Kysy saatavuutta tästä

Please prove you are human!